Yhdessä tekemisessä on itua!

Oulussa ja koko maakunnassa on monia osallisuushankkeita. Yksi kiinnostava hanke on Inklusiivisella toimintatavalla uutta eli ITU2-hanke, jossa Oulun Diakonissalaitos, Diakonia-ammattikorkeakoulu ja Oulun kaupunki pyrkivät vahvistamaan ja uudistamaan Rajakylän alueen kansalaisyhteiskuntaa ja elinvoimaa.

Palveluita katoaa alueelta, mutta hankkeen kautta pyritään mallintamaan uusia tapoja tuoda julkisia ja kolmannen sektorin tukiverkkoja alueelle. Mitä voidaan saada aikaan uusimuotoisilla hyvinvointipisteillä ja sillä, että tuetaan digitaalisten palveluiden käyttöä?

Osallistuvan budjetoinnin kokeilun varoilla on parannettu alueen viihtyisyyttä. Pelottaviin ja kartettaviin paikkoihin on tullut muutosta. Röllimetsän kanta-asiakkaatkin ovat alkaneet pitää huolta ympäristöstään.

kollaasiKeväällä istutetuille kukille ei povattu kovinkaan hyvää tulevaisuutta. Ja vielä mitä: Nyt pakkasten tullessa ne vasta korjattiin pois.

Rajakylän olohuoneessa on syntynyt monenlaisia vapaaehtoisuuden ja toimeliasuuden muotoja. Erittäin vahva merkitys on asiakasohjauksella. Asiakasohjauksesta vastaavat projektin työntekijät, joilla on vahva ammatillinen tausta mm. kuntoutuksen alueella.

– Se yksi väärä täppä työkkärin kaavakkeessa saattaa vaikeuttaa pitkäksi aikaa kansalaisen elämää, muistutti hankkeen projektipäällikkö Tarja Siira ITU-seminaarissa.

ESR-rahoitteeseen hankkeeseen on liitetty vahva korkeakoulun panos. Diakonia-ammattikorkeakoulun tutkijat ja kehittäjät ovat prosessissa mukana. Oulun kaupungin ja tulevan maakunnan strategisiin linjauksiin pyritään vastaamaan, ja yhteistyö on vahvaa.

Mysö alueen yrityksiä on lähtenyt hankkeeseen mukaan.

– Tässä hankkeessa hihat on kääritty ja työtä tehdään kädet savessa, kiitteli Oulun kaupungin yhteisötoiminnan päällikkö Pasi Laukka, joka valmistelee myös maakunnan osallisuustyötä.

– Inklusiivisen strategian tavoitteena on luoda osaaminen ja voimavarat yhdistäen alueille inklusiivisia, älykkäitä toiminta- ja palvelukokonaisuuksia, joissa voimaannutetaan kansalaiset ja kansalaisyhteiskunta, yhdistetään kaikkien eri toimijoiden kyvykkyys ratkaista sosiaalisia, terveydellisiä ja koulutuksellisia ongelmia, siirretään painopistettä ehkäisevään otteeseen ja joissa hyödynnetään data ja teknologia, kuvasi Jorma Niemelä hankkeen ideaa.

Keskiviikkona pidetyn ITU-seminaarin parasta antia oli Rajakylän koulun musiikkiluokan kuoron esiintyminen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s