Yhteisen hyvän alusta -projekti käynnistyi Itä-Suomessa. Hankkeessa alueen palveluita tuottavat sosiaali- ja terveysjärjestöt kehittävät yhteisen palvelualustan valmistautuessaan sosiaali- ja terveydenhuollon uudistukseen.
Kehitysprojektissa tarjotaan myös muutostukea, valmennusta ja koulutusta. Kaksivuotinen hanke toimii Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueella.
Alustatalouden mukaisessa mallissa järjestöt säilyttävät itsenäisyytensä, mutta voivat palvella paremmin yhteistyössä maakuntiaan ja niiden väestöä.

– Kokoamme projektissa itä-suomalaisia järjestöjä yhteen. Vahvistamme näin arvolähtöistä palvelutuotantoa niin, että se säilyisi ja vahvistuisi osana valinnanvapautta. Haluamme edistää monipalveluasiakkaiden tarvitsemia palveluita, joista järjestöillä on vahvaa osaamista. Tavoitteena on yhteistyön kautta mahdollistaa eheät palveluketjut, toteaa projektipäällikkö Hanna Hauta-aho.
Palvelujärjestöjen avuksi projektiin on koottu vahvaa ja monipuolista osaamista. Alustapalvelu Socialasta projektissa työskentelevät Hanna Hauta-aho ja Päivi Heimonen.
Hanna Hauta-aholla on kokemusta vaativien kehitysprojektien johtamisesta, korkeakoulujen laatutyöstä ja prosessien sekä palveluiden kehittämisestä. Ennen Socialaa hän toimi projektipäällikkönä vastaten Kalliolan Setlementti ry:n liiketoiminnan yhtiöittämisestä.
Päivi Heimosella on pitkä kokemus järjestötyöstä. Hän viimeistelee Tampereen yliopistoon väitöskirjatutkimusta aiheena sosiaali- ja terveysjärjestöjen toiminnan ja johtajuuden rakentuminen yhteiskunnallisten muutosten keskellä.
Vahva tutkimuspanostus
Osatoteuttajana toimivan Diakonia-ammattikorkeakoulun asiantuntijoista hankkeessa mukana ovat VTT Anne Määttä, YTT, dosentti Keijo Piirainen ja TtM Marina Steffansson. He tuovat projektiin sosiaali- ja terveysalan tutkimusosaamista vaikuttavuuteen, palvelujärjestelmien kehittämiseen ja innovaatiotoimintaan liittyen.
Alustapalvelu Sociala Oy toimii yhteiskunnallisena, yleishyödyllisenä ja voittoa tavoittelemattomana yrityksenä tukien järjestöjen palvelutuotannon menestymistä sosiaali- ja terveysalalla.
Sen kantaosakkaita ovat SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, Vanhustyön keskusliitto ry, Vanhus- ja lähimmäispalvelujen liitto Valli ry, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, Suomen Mielenterveysseura ry, Sovatek-säätiö ja Mielen ry.
Yhtiön toimitusjohtajana toimii Maarit Hirvonen, ja yhtiön keskuspaikkana on Tampere.
Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen rahoittama hanke on osa Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 Suomen rakennerahasto-ohjelmaa.